Informatie KNLTB competitie 2020

22 juni 2020

We mogen weer!

Schrijf je nog in voor de KNLTB Competitie 2020! Dit is nog mogelijk t/m vrijdag 26 juni 2020.
Voor zover de regels ivm COVID-19 nu bekent zijn mogen we vanaf 1 september weer officiële wedstrijden gaan tennissen, hoe leuk is het dan om gelijk in de 2e week van september weer te gaan starten met de KNLTB Competitie 2020.
Schrijf jou en je team nu nog in!
Lijkt het je leuk om competitie te spelen en heb je nog geen team gevonden, neem dan contact op met iemand van onze competitie commissie en wij kijken of we je nog ergens kunnen plaatsen.

Op tijd spelen in alle avondcompetities

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen worden alle avondcompetities van de KNLTB op tijd gespeeld.

Dit betekend dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en dat de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de wedstrijd. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

De regelgeving over het wachten bij slecht weer is versoepeld, dit is om te voorkomen dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de 1,5 meter regel

De KNLTB heeft besloten om voor dit jaar dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten.

De VCL van de thuisspelende verenging kan bij slecht weer, tenniswedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.

Met vriendelijke groet,
Rosemarie Teurlings, Inge Loomans en Hélène van Bragt