Dubbelen mag weer

21 mei 2020

Tennisvereniging 't Slotje heeft groen licht van de gemeente gekregen!

Dubbelen mag

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand.

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Terras gesloten

Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt. We adviseren verenigingen met een pachter en/of een volledige horecavergunning om contact op te nemen met de gemeente over hun mogelijkheden om open te gaan.

Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB bepaalt dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de overheid volgen. We zijn dagelijks in contact met NOC*NSF en de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op onze verenigingen eerder open te krijgen.

Lees hier de laatste update van de maatregelen van de overheid.

Veelgestelde vragen

We hebben de meestgestelde vragen en antwoorden voor verenigingen op een rijtje gezet, bekijk ze hier.

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen