Zomeravondcompetitie

• 12jun
  • 19jun
  • 26jun

Zin om nog meer competitie te spelen? Of kun je door drukte niet meedoen aan de Voorjaarscompetitie? Of ben je in het weekend verhinderd? Dan is er de Zomeravondcompetitie!!

Voorjaarscompetitie moet nog beginnen, maar via deze weg willen wij jullie informeren over de Zomeravondcompetitie 2019. Voor het derde jaar is er deze competitie. Deze competitie wordt gespeeld op zeven woensdagen in mei en juni 2019. Alle leden van 17 jaar en ouder mogen aan deze competitie deelnemen.

Doe je al aan de Voorjaarscompetitie mee? Geen probleem! Je mag aan de Voorjaarscompetitie én Zomeravondcompetitie tegelijk deelnemen.

Wijziging ten opzichte van 2018
Voor de Zomeravondcompetitie 2018 was het mogelijk om in te schrijven voor 17+ en 35+. Dit is in 2019 gewijzigd naar alleen 17+. Dit heeft met de harmonisatie van de competitie te maken. De KNLTB probeert op deze manier om onder andere de reistijden en de niveauverschillen te verkleinen.

Vier dubbels
Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels, dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Dit betekent dat een team uit minimaal 4 personen moet bestaan.

Regels
Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen
De speeldagen voor de Zomeravondcompetitie 2019 zijn woensdag 15, 22 en 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni 2019.

Klasse-indeling
Op basis van onderstaande klasse-indeling gaan we ploegen op actuele rating per klasse indelen:

• 1e klasse              teamgemiddelde kleiner dan 12
  • 2e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 12 en kleiner dan 14