KNLTB Competitie

Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van de vereniging. Je moet dit kunnen bewijzen door een geldige ledenpas met het KNLTB-nummer van je vereniging te laten zien.

Voor opgave van de competitie ontvang je (van de trainer) het inschrijfformulier. Dit is tweemaal per jaar: voor- en najaarscompetitie. De jeugdcommissie bepaalt vervolgens samen met de trainer de teamindeling en de Verenigingscompetitieleider (VCL) schrijft de teams in bij de KNLTB.

Soorten zondagscompetitie:

• District
    • De districtscompetitie is een competitie tussen teams (van een bepaald niveau) uit hetzelfde district. De meeste competitiespelers spelen in een districtscompetitie.
  • Landelijk

De speelvormen zijn:

• Gemengd
    • In de Hoofdklasse en 1e klasse worden per wedstrijddag acht partijen gespeeld, te weten: twee meisjes- en twee jongensenkelspelen, een meisjes- en een jongensdubbelspel en twee gemengd dubbelspelen.
    • In de 2e en 3e klasse worden per wedstrijddag zes partijen gespeeld, te weten: twee meisjes- en twee jongensenkelspelen, een meisjes- en een jongensdubbelspel.
  • Jongens
    • Per wedstrijddag worden zes partijen gespeeld, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen.
  • Meisjes

In de leeftijdscategorieën: