Stedentennis TV 't Slotje

De stedentennis competitie is bedoeld voor de prestatief spelende jeugd en vindt plaats in de wintermaanden.

Er wordt gespeeld in de volgende categorieën:
Jongens en meisjes t/m 12
Jongens en meisjes t/m 14
Jongens en meisjes t/m 16
Jongens en meisjes t/m 20
Er wordt gestreefd naar 3 jongens en 3 meisjes per categorie.

De spelers worden geselecteerd door de Jeugdcommissie en trainer.
Deelname is mogelijk als:

• Je in de Jeugdselectie zit.
  • Je minimaal 2 keer per week bij TV ’t Slotje traint.
  • Je een eigen bijdrage betaald van 50 euro.

Stedentennis is aangesloten bij de overkoepelende organisatie STTN (Stichting Team Tennis Nederland) om de professionaliteit en continuïteit te waarborgen.

Bij Stedentennis gaat het niet alleen om succes maar ook om saamhorigheid, collegialiteit, respect, eer, leiderschap, incasseringsvermogen en relativeringsvermogen. Soms ben je direct succesvol, soms gaat het met vallen en opstaan. Waarbij het er niet om gaat hoe vaak je valt, maar hoe vaak je weer opstaat. Je geeft de jeugd een stevige basis mee, waar ze de rest van hun leven veel plezier aan beleven.

De waarde van ieder teamlid is even groot. De wedstrijd van de jongste/zwakste is even belangrijk als van de oudste/sterkste, hierdoor gaan de jongelui voor elkaar belangstelling krijgen en elkaar ondersteunen. De Team gedachte legt verantwoordelijkheid bij de leden van het team: jegens de organisatie, jegens teamleden, jegens sponsors.  Zij zijn samen immers de vertegenwoordigers van iets. Vreugde, spanning en verdriet worden in het team opgevangen. Het teamverband geeft mogelijkheden tot "opvoeding"; oudere teamleden helpen de jongere technisch, tactisch en mentaal, de jongeren kunnen de ouderen helpen te relativeren.

De opzet van teamtennis biedt de jeugd de mogelijkheid wedstrijden te spelen tegen tegenstanders uit andere regio die men nog niet eerder in wedstrijdverband ontmoet heeft. Twee tegenstanders kunnen, evenals de teams, gelijk eindigen in punten, wat uniek is in de tenniswereld.