Junior enkel

De clubkampioenschappen Junioren Enkel is voor de jeugd tussen 10 en 18 jaar die op een hele baan spelen. Inschrijven is niet nodig. Als je lid bent, dan ben je automatisch ingeschreven voor de clubkampioenschappen.

De opzet is dat iedereen ingedeeld wordt in poules op basis van leeftijd en speelsterkte. Gedurende het hele seizoen worden wedstrijden ingepland en gespeeld.
Er wordt gespeeld in de volgende categorieën:

• Jongens Enkel t/m 11 jaar
  • Meisjes Enkel t/m 11 jaar
  • Jongens Enkel t/m 13 jaar
  • Meisjes Enkel t/m 13 jaar
  • Jongens Enkel t/m 15 jaar
  • Meisjes Enkel t/m 15 jaar
  • Jongens Enkel t/m 18 jaar
  • Meisjes Enkel t/m 18 jaar

Er worden 2 rondes gespeeld.

• Ronde 1 is gepland van begin maart t/m eind april
  • Ronde 2 is gepland van begin mei t/m medio juli

Na ronde 1 gaat de eerste in de poule en poule hoger en de laatste in de poule een poule lager (afhankelijk van het aantal poules).
Na iedere ronde wordt vastgesteld op welke plaats je geëindigd bent. Deze worden van de 2 rondes opgeteld en dat bepaald je plaats voor de finaledag.

Aan het eind is er een finaledag, waarop iedereen zijn/haar laatste wedstrijd speelt.
De finales worden als volgt samengesteld: nummer 1 tegen 2, nummer 3 tegen 4, nummer 5 tegen 6, nummer 7 tegen 8, enz.
Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd op de club, zodat iedereen naast het spelen van de wedstrijd een leuke dag heeft.
En de dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Toernooi.nl