Junior enkel

Clubkampioenschappen Junioren Enkel 2020

Wie wordt er dit jaar Clubkampioen 2020?
Het voorjaar is begonnen. De clubkampioenschappen Junioren Enkel gaat dan direct weer van start.
Alle jeugdleden tussen 10 en 18 jaar doen hier automatisch aan mee. Je wordt ingedeeld in een poule op basis van leeftijd en speelsterkte. Er wordt wederom afgesloten met een finaledag waarop iedereen speelt.

Er zijn 4 leeftijdscategorieën: tm 11 jaar, tm 13 jaar, tm 15 jaar en tm 18 jaar.

De wedstrijden zijn als volgt gepland:

• Van 30 maart t/m 21 augustus
  • De meeste wedstrijden zijn gepland rond de trainingen

De finaledag is dit jaar gepland op zondag 30 augustus. Let op: dit geldt voor iedereen. Op deze dag speelt iedereen zijn/haar laatste wedstrijd. De nummer 1 tegen 2, 3 tegen 4, 5 tegen 6, etc.

Voor degene die nieuw meedoen of de spelregels nog eens wil nalezen zie in de bijlage het reglement.De spelregels zijn aangepast tov vorig jaar.

Kort samengevat:

• Alle wedstrijden tellen mee bij de bepaling wie op de finaledag de nummers 1, 2, 3, 4, 5, 6, etc. zijn.
  • Wedstrijd duurt 45 minuten(in overleg mag je een hele wedstrijd spelen. Dit dient wel van tevoren afegsproken te worden.)
  • Er is geen begeleider aanwezig op de vereniging (muv de finaledag). Zorg zelf dat je ballen meeneemt.
  • Neem zelf iets mee, zoals een eierwekker, stopwatch of klok, om de eindtijd te bepalen.
  • Er worden sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). TIP:Je kan ook starten elke set op 2-2.
  • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen.
  • Stand doorgeven via mail aan [email protected]  Spreek onderling af wie de stand doorgeeft.

Alle wedstrijden worden ingepland met Toernooi.nl

Speeldagen/tijden zijn:

• Maandag tussen 16:00-19:00 uur
  • Dinsdag tussen 16:00-19:00 uur
  • Woensdag tussen 14:00-19:00 uur
  • Donderdag tussen 16:00-19:00 uur
  • Vrijdag tussen 16:00-19:00 uur

In de schoolvakanties worden geen wedstrijden gepland, tenzij je dit met elkaar overeenkomt.

Deze opzet van de clubkampioenschappen heeft naast het doel om te bepalen wie clubkampioen wordt in de verschillende leeftijdscategorieën, ook als doel dat jeugdleden elkaar vaker ontmoeten en tennis spelen buiten de training.

Dit lukt alleen als alle jeugdleden meedoen. Daarom is iedereen automatisch ingeschreven en zit dit in het tennis in 1 pakket.

Met vriendelijke groet,

Jorg Gussenhoven en Dorien van den Eijnden